Škoricové osie hniezda
Cesto:
25 g kvasníc čerstvých
50 g Alsan
700 ml mlieko
1 vajce
65 g trstinový cukor
200 g ryžovej múky
65 g celozrnnej ryžovej múky
60 g pohánkovej múky
125 g tapiokový škrob
75 g kukuričná múka
40 g psylia
štipka soli
1/2 čl škorice a perník.korenia
+ 50 g ryžovej múky na spracovanie cesta
Plnka:
150 ml mlieka
150 g Alsan
75 g kokos.cukor
2 PL škorice
1 čl škoricový cukor
50 g vlašských orechov nasekaných
* tekutinu nedáme celú, troch si necháme na potretie
Zmiešame ohriate mlieko, pridáme kvasnice, vajce, cukor, a rozpustené maslo. V druhej miske zmiešame suché ingrediencie - okrem psylia. Pridáme mokré ingrediencie postupne a zmiešame mixérom. Nakoniec pridáme psylium. Necháme kysnúť 1 hod.
Cesto vyvaľkáme na obdlžnik, natrieme plnkou, zatočíme a nakrájame na cca 3 cm. Uložíme na vymastený plech a potrieme zmesou masla a mlieka. Necháme kysnúť dalších 30 min.
Pečieme na 225°C 12 min.