Špaldová dvojfarebná bábovka




200 g špaldovej celozrnnej múky
8 g prášok do pečiva
štipka soli
4 vajcia
170 g trstinový cukor
100 ml kokos.olej roztopený
100 ml vody
3 PL (rovné) kakaa
50 g hrozienok namočiť
1/2 čl vanilky

Žltky vyšľaháme s cukrom a postupne prilejeme vodu a olej. Postupne vmiešame múku zmiešanú s PDP, soľou a vanilkou. Nakoniec pridáme vyšľahané bielky. Formu vymastíme maslom a vysypeme cukrom a nalejeme do nej 3/4 cesta, pričom na jednotlivé vrstvy ukladáme hrozienka. Do zvyšnej 1/4 cesta pridáme  kakao a 1/2 PL vody a nalejeme do stredu, poukladáme zvyšné hrozienka.
Pečieme  pri 180° 30-32 minút (posledné 2 minúty necháme vo vypnutej rúre).
Po upečení necháme vychladnúť vo forme 20 minút, až potom vyklopíme.

Obľúbené príspevky