Jablkovo-orechový koláč s mrveničkou



Cesto:
225 g polohrubá špaldová múka
5 g prášku  do pečiva
50 g masla
50 g kokosového oleja
65 g trstinový cukor biely
1 menšie vajce

Plnka:
500 g očistených jabÍk nastrúhať nahrubo a vyžmýkať vodu
90 g slivkový lekvár
70 g vlašské orechy posekané
10 g trstinový cukor biely
1/2 čl vanilky
15 g škoricový cukor

Zo surovín vypracujeme hladké cesto a 4/5 z neho natlačíme do vymastenej formy. Zvyšok cesta dáme zatiaľ do chladničky. Cesto potrieme lekvárom a posypeme orechami. Navrstvíme jablká, ešte trochu orechov a znova jablká, ktoré napokon posypeme (vanilkovým a škoricovým) cukrom. Zvyšné cesto na mrveničku nastrúhame nahrubo navrch koláča.
Pečieme pri 175°C 20 minút a ďalších 25 minút na 170°C.


Obľúbené príspevky