Čučoriedkový koláč
Cesto:
2 vajcia
150 g trstinový cukor biely
120 g pohánková múka
60 g mandľová múka
100 g masla
100 ml mandľové mlieko
2 čl PDP
2 PL rovné psylium
(mrazené) čučoriedky
Posýpka:
10 g masla
30 g madľovej múky
35 g trstinový cukor
1/2 čl škorice
3 PL plátky mandlí
V jednej mise zmiešame múky s práškom do pečiva. V druhej miske vyšľaháme vajcia s cukrom. Samostatne vyšľaháme zmäknuté maslo a pridáme do vajec s cukrom. Postupne pridávame múky a prilievame mlieko. Nakoniec vmiešame psylium.
Cesto vylejeme na vymastený plech (20x30 cm) vysypaný mandľovou múkou. Poukladáme čučoriedky a posypeme posýpkou.
Pečieme pri 175°C 35 minút.