Galette so slivkami a makom



Cesto:
80 g tapiokový škrob
80 g pohánková múka
1 PL trstinový cukor (15g)
1 vajce
80 g maslo (studené)
50 g mandľová múka
štipka soli

Plnka:
100 g mletý mak
1 PL tapiokový škrob
50 ml vriacej vody
3 PL slivkový lekvár (100g)
3 PL trstinový cukor (50g)

slivky
perníkové korenie
2 PL slivkového lekváru na potretie

Z uvedených surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme v chladničke 1 hodinu. Zatiaľ si pripravíme plnku. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na kruh o priemere 30 cm a prenesieme na vymastený plech. Cesto posypeme trochou mandľovej múky, potrieme lekvárom a dáme makovú plnku - okraje necháme 3 cm voľné. Nahusto poukladáme nakrájané slivky, ktoré posypeme perníkovým korením. Cesto z krajov preložíme cez plnku, mierne pritlačíme, aby sa záhyby zlepili. Okraje potrieme vodou a posypeme trochou trstinového cukru.
Pečieme pri 180°C 30 minút.

Obľúbené príspevky