Perníková bábovka
Cesto:
3 vajcia
120 g trstinový cukor
200 g špaldovej hladkej múky
20 g pohánkovej múky
2 čl perníkového korenia
10 g kakao
8 g prášok do pečiva
60 g kokosový olej
120 ml mandľové mlieko
60 g hrozienok/brusníc
Poleva:
40 g 80% čokolády
1 čl kokosový olej
V jednej miske vyšľaháme bielka so štipkou soli na tuhý sneh. V druhej veľkej mise vyšľaháme žltky s cukrom a pridáme múky zmiešané s práškom do pečiva, perníkovým korením a kakaom. Potom pridáme roztopený olej, mlieko a nakoniec zapracujeme sneh. Nakoniec pridáme vopred namočené hrozienka. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180°C 35 minút. Necháme 10 minút vychladnúť, potom vyklopíme a polejeme roztopenou čokoládou.