Pizza


Cesto:
200 g špaldová polohrubá múka
1/2 čl soli
2 PL olivový olej
130 ml vlažnej vody
3 g sušené droždie
1 čl cukor

Navrch:
1 PL olivový olej
2 strúčiky cesnaku
cca 5 PL rajčinového pretlaku
štipka čierneho korenia
1 čl oregano
cca 5 malých rajčín
1 mozzarella (125 g)

Vo vode rozpustíme droždie a cukor a necháme chvíľu odstáť. Zatiaľ si zmiešame múku so soľou a olejom a potom postupne prilievame vodu s droždím a cukrom. Cesto necháme chvíľu kysnúť.
Pomúčenými rukami roztiahneme cesto na vymastený a vysypaný plech, pričom okraje necháme trochu hrubšie. Poprepichujeme vidličkou a dáme piecť na 200° 7 minút. Vyberieme a potrieme olejom zmiešaným s roztlačeným cesnakom, na to dáme rajčinový pretlak a posypeme oreganom a čiernym korením. Dáme do rúry na dalších 8 minút. Potom teplotu znížime na 180°C a dopekáme cca 20 minút, pričom 10 minút pred koncom poukladáme nakrájané rajčiny a 5 minút pred koncom nakrájanú mozzarellu.





Obľúbené príspevky