Pohánkové venčeky



Odpaľované cesto:
200 ml vody
70 g (bezlaktózového) masla
štipka soli
110 g pohánková múka hladká
3 vajcia

Plnka:
250 ml mlieka
1 smotanovo-vanilkový puding (37g)
45 g trstinový cukor
45 g maslo

Poleva:
180 g trstinový cukor mletý
cca 5 PL citrónová šťava

Vodu, štipku soli a maslo privedieme k varu. Odstavíme z ohňa a primiešame preosiatu múku. Na miernom ohni miešame ešte cca 2 minúty, kým sa nezačne cesto oddeľovať od nádoby. Necháme vychladnúť a postupne zapracujeme mixérom celé vajcia.
Cesto dáme do vrecka s hviezdičkovou špičkou a na vymastený plech urobíme cca 15 venčekov. Dáme do rúry vyhriatej na 220°C a pečieme pri 200°C 15 minút (rúru neotvárame). Potom teplotu znížime na 170°C a pečieme ďalších cca 10 minút. Ešte horúce rozkrojíme zúbkovaným nožom.
Na plnku klasicky uvaríme puding a po vychladnutí zamiešame maslo. Plnku nastriekame na spodnú časť venčekov a vrchnú časť potrieme citrónovou polevou. Necháme stuhnúť v chladničke.

Obľúbené príspevky