Torta s jahodami a čokoládou


Cesto:
150 g trstinový cukor
3 celé vajcia
100 g bezlaktózového masla
50 ml bezlaktózového mlieka
100 g bielej ryžovej múky
40 g mandľovej múky
40 g tapiokového škrobu
3 PL rovné psylium
2 čl prášok do pečiva
1/2 čl vanilky

Plnka:
1 vanilkový puding
250 ml bezlaktózového mlieka
40 g trstinový cukor

180 g bezlakt. tvaroh
cca 3 PL práškového cukru
25 g masla
3-4 PL citrónovej šťavy

Poleva:
50 g 70% čokolády
50 ml smotany na šľahanie
1/2 čl masla

250 g jahody
100 g čučoriedky

Maslo roztopíme a pridáme mlieko. Celé vajcia rozšľaháme s cukrom do peny. V samostatnej miske zmiešame ostatné ingrediencie - okrem psylia, ktoré potom postupne pridávame do vaječnej zmesi striedavo so suchou miskou. Zmiešame mixérom a napokon pridáme psylium.
Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy o priemere 18 cm a pečieme pri teplote 175°C 25 minút. Potom teplotu znížime na 165°C a prikryté alobalom pečieme daľších cca 15-20 minút. Korpus necháme vychladnúť a potom ho prerežeme na dve časti.

Na plnku si uvaríme puding s mliekom a cukrom. Necháme vychladnúť a pridáme osladený tvaroh, maslo a podľa chuti citrónovú šťavu. Plnkou potrieme korpus (obe strany) a naukladáme jahody nakrájané na plátky. Odložíme do chladničky a zatiaľ si pripravíme polevu.

Zohrejeme smotanu na šľahanie a akonáhle začne vrieť ju vylejeme do misky s nalámanou čokoládou a kúskom masla. Necháme minútku odstáť a potom ju rozmiešame na hladkú polevu. Na poliatu tortu poukladáme celé jahody a čučoriedky.



Obľúbené príspevky