Pudingoš



Cesto:
450 g špaldová múka hladká
50 g trstinový cukor
1/2 PL vanilkový cukor
1/3 čl citrónová kôra
2 vajcia
85 ml kokosový olej
200 ml mlieko bezlaktózové
18 g čerstvé droždie

Plnka:
280 ml mlieko
1 čokoládový puding
100 g trstinový cukor
55 g 70% čokolády
100 g maslo
50 g lieskové orechy (bez šupky) posekané
hrozienka

Z teplého mlieka, cukru a droždia urobíme kvások. V druhej miske zmiešame múku, vanilkový cukor a citr. kôru. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Do veľkej misy so žltkami pridáme roztopený olej a kvások a premiešame. Potom pridáme tuhý sneh a rukou vymiesime pružné hladké cesto, ktoré necháme kysnúť 30 minút.
Na plnku si uvaríme puding a ešte do horúceho pridáme maslo izbovej teploty a nalámanú čokoládu. Necháme vychladnúť.
Cesto rozdelíme na dve časti, každú rozvaľkáme na obdlžnik, potrieme polovicou krému, dáme polovicu orechov a hrsť hrozienok. Zrolujeme, prerežeme na polovicu a každú polovicu v strede prerežeme a prepletieme. Potrieme maslom roztopeným v troche mlieka a posypeme mandľovými lupienkami.
Pečieme pri teplote 175°C 15 minút a potom znížime na165°C a pečieme ďalších 15-20 minút.

Obľúbené príspevky