Kakaový závin


Cesto:

12 g kvasníc
25 g Alsan
350 ml bezlaktózové mlieko
1 vajce
33 g trstinový cukor
132 biela ryžová múka + 50 g na spracovanie cesta
30 g pohánkovej múky
63 škrob tapiokový/kukuričný
38 g kukuričná múka
20 g psylia
štipka soli
1/2 čl škorice a perníkového korenia

Plnka:

60 g kakao
60 g trstinový cukor
5 PL mlieka teplého
2 PL Alsan roztopený
hrozienka hrsť

Zmiešame teplé mlieko, kvasnice, vajce, cukor a roztopené maslo. V druhej miske zmiešame suché ingrediencie - okrem psylia- a  k nim dáme mokré ingrediencie. Zmiešame mixérom a nakoniec pridáme psylium. Necháme kysnúť hodinu.
Cesto vyvaľkáme na celú plochu a natrieme plnkou, zrolujeme a zahneme konce.
Potrieme maslom a poprepichujeme vidličkou.
Pečieme  20min na 180°C a 5 min necháme vo vyhriatej rúre. Posypeme cukrom.


Obľúbené príspevky